Kotikenttä soitantaa!

11.04.2015. Aamu valkeni Jyväskylän Ylistönmäellä. Lucidityn laulava kitaristi hörppi aamukahvia rauhallisissa tunnelmissa, kunnes hän huomasi kalenterissaan merkinnän samalle päivälle: Keikka @ Pub Katse JKL with Vuolla. Perhoset laskeutuivat laulavan kitaristin vatsaan. Ensimmäinen kotikentällä soitettava keikka noin kahteen vuoteen ja ensimmäinen levyn julkaisun jälkeen. Perhosten tuoma kutkutus oli pelkästään positiivinen tunne. Koko orkesterilla oli kova hinku ja halu päästä näyttämään tämän hetken osaamistaan jyväskyläläis yleisölle.

Kello näytti 17:00 kun laulava kitaristi kaartoi veljeltään lainaamallaan Toyota Hiace pakettiautolla Lutakon pihaan. Tällä kertaa toiminta ei jää kuljetuskalustosta kiinni. Lutakon pihassa odotteli jo osa Vuolla orkesterin jäsenistä. Aiemmin en ollut heitä henkilökohtaisesti tavannut. Ensivaikutelma oli rento. Tämä tietää hyvää! Loputkin sekä Lucidityn että Vuollan jäsenistöstä saapuivat muutaman minutin sisään paikalle ja roudaus sai alkaa. Tetris oli tällä kertaa helpompaa, pakettiauto 1 – henkilöauto 0. Nopea siirtyminen Jyväskylän keskustaan Pub Katseen taakse ja tuttu kuvio; roudaus – soundcheck – odottelu. Soundit saatiin suhteellisen pienellä säätämisellä hyväksi. Ainoa pieni ongelma oli rumpalimme kasvaneet voimat. Vaikka monitoreista ei basaria kuulunut lainkaan, silti muutamissa kohdissa Pekan jämäkkä basarointi peitti lavalla kaiken muun alleen.

Nopsaan kotia suihkuun ja sieltä vieläkin nopeampaa Katseen bäkkärille odottelemaan omaa vetoa. Aikaa kulutettiin tuttuun tapaan paskaa puhuen ja olutta maistellen. Samalla päästiin jutustelemaan Vuollan miesten ja naisen kanssa enempi ja allekirjoittaneen ensivaikutelma sai vahvistuksen tyyppien rentoudesta. Hienoa!

Kello 23:25 bäkkärillä pärähti Eye Of The Tiger soimaan. Huomautuksena, kyseinen kappale on Lucidityn hengen nostamis rituaali ennen lavalle siirtymistä. Ko. Kappaleen aikana orkesterin jäsenet varjonyrkkeilevät ja juovat urheilujuomapullosta olutta. 23:33 orkesteri siirtyi lauteille. Nopea vilkaisu salin suuntaan, ja saimmekin todeta että yleisöä oli saapunut paikalle kiitettävästi. Settilista oli sama kuin viimeksi Mikkelissä, eli levy miinus Worlds Within The World. Process To Born Againin alku hammond nousi hiljalleen PA- pöntöistä ja Pekka laski biisin käyntiin. Pientä jäykkyyttä sekä jännätystä alussa. Lisäksi allekirjoittaneella oli vaikeuksia kuulla omia lauluja biisin alussa. Setti lähti kuitenkin rullaamaan nätisti ja kun Conjuring Veilissa oltiin päästy lähemmäksi loppua, alkoi rentous pääsemään paremmin pintaan. Death Is A Gate toi varmuutta lisää ja rullaavuus tehostui biisin edetessä. Etenkin ennen viimeistä kertosäettä tuleva välisoitto toimi potenssipillerimäisen hyvin. Closer The Vision tuo aina pieniä jännityksiä, biisin soitannollisesti kinkkisen rytmityksen vuoksi. Sekin kuitenkin rullasi hienosti läpi. Kertosäkeiden laulumelodiat toimivat eräänlaisena koitinkeppinä allekirjoittaneen laulukunnolle. Kunto kesti! Appearing As A Dream puolestaan toimi niinkin hyvin että niskassa tuntuu edelleen. Alun runttaus riffi laittaa pään nyökkäämään voimallisesti, halusi tai ei. Tässä vaiheessa note to self; kirjoita biisilistat biisien oikeilla nimillä. Näin ei tarvi basistilta kysellä mikä on seuraavan biisin nimi. Trail toimi viimeisenä runttauksena ennen rauhallisempaa Cortegea. Rullaavuus oli myös tässä läsnä. Yksi parhaimmista biiseistä soittaa livenä. Säkeen puhtaissa meinasi olla taas vaikeuksia kuulla. Viimeinen ralli, Cortege. Edelleen pieniä vaikeuksia kuulla omaa laulua säkeissä, mutta emme antaneet sen häiritä. Biisi soljui läpi mukavasti ja homma saatiin hoidettua läpi arvosanalla 8+. Muutamia virheitä sattui ja hiljaisempien lauluosuuksien kuuleminen oli vaikeaa.

Kamat pois lauteilta ja Vuolla tekemään pääesiintyjän suorituksensa. Valitettavasti en nähnyt orkesterin esitystä, kun minut hylättiin levynmyyntiin koko heidän keikan ajaksi. Kuulin heidän vedon ja pidin kuulemastani erittäin paljon! Suosittelen ottamaan bändin tuotanto haltuun.

Loput yöstä kuluikin ihmisten kanssa keskustellen ja olutta juoden. Hauskaa oli ja levyäkin saatiin myytyä aika paljon! Paidoista tuli kyselyä ja siihen pitää vastata että piakkoin paitoja saa sekä keikoilta että tilaamalla. Pysykäämme siis kuulolla.

Pakolliset kiitokset: kaikki paikalla olleet, Pub Katse, Vuolla sekä se taksikuski joka minut vei kotia. Kiitos!

Henkilökohtaiset terveiset Tommi Inkiselle, Rangers vie 4-2.