Lappeenranta!

Muutama kuukausi taukoa keikoista. Tämän ajan Lucidityn laulava kitaristi käytti hyväkseen tekemällä pohjia uusille biiseille. Niitä on jo 10 kappaletta! Ja ne kuulostaa aika hyvältä!

Biisien tekoon tuli pieni tauko, kun Oy Lucidity Ab keräsi soitantalaitteensa taas ja siirtyi Lappeenrantaan ilmaisemaan itseään säveltaiteellisesti. Keikkapaikkana toimi Lucky Monkeys ja kanssaorkesterina meuhkasi Trauma Field. Tämän samaisen orkesterin kanssa meidän piti soittaa yhteiskeikka Tampereen Herwoodissa. Paikka joka sai kyseenalaista julkisuutta perumalla jo sovittuja keikkoja. Basistimme toinen orkesteri, Teardown, oli yksi niistä. Ja kyllä, myös Lucidity oli yksi niistä. Joten kiitokset Herwoodille ja oikein kivat jatkot sinne! Ai niin, haistakaapa kakka.

Ja takaisin asiaan. Heinäkuinen lauantai kääntyi jo puoleenpäivään. Laulava kitaristi pakkasi omia henkilökohtaisia tykötarpeitaan ennen siirtymistä treenikselle. Tällä kertaa ei vedetty viimehetken kenraaleja, joten pakkaus käyntiin välittömästi. Mukaan piti ottaa myös molemmat kitarakaapit ja tähän siirtoon tarvittiin peräkärryä. Sellainen löytyikin laulavan kitaristin lähisukulaiselta. Hurraa! Ei mutta hetkinen, eihän meillä kellään ole peräkoukkua..? Ei ole. Lainaukseen siis peräkoukullinen automobiili. Sekin löytyi laulavan kitaristin toiselta lähisukulaiselta. Soittopelit kyytiin, eväät kyytiin, miehet kyytiin, kaikki kyytiin.

Lappeenrantaan päästiin hyvissä ajoin. Itse kukin orkesterin jäsenistä on vieraillut Lappeenrannassa, mutta ilmeisesti jokainen vierailu on suoritettu niin liikuttuneessa tilassa ettei kaupungin kadut tai näyt jääneet mieleen. Ei edes Jäsen-S:lle, eli basismi Samille, joka kävi ihan hiljattain samaisessa paikassa soittamassa keikkansa. Hän ei nimittäin muistanut mistä sinne mennään, mistä sinne roudataan tai missä maassa tämä Lucky Monkeys on. Tästäkin huolimatta löysimme perille ja aloitimme heti roudauksen. Hetki tämän jälkeen paikalle saapui myös illan headliner, Trauma Field. Perinteinen kaava, soundcheck ja sen jälkeen syömään ja siitä heti kiireen vilkkaa odottamaan illan vetoa. Odottelun lomassa yhtyeen jäsenet joivat muutaman olusen.

Jo ennalta saatujen tietojen perusteella oli odotettavissa ettei tulla saamaan mitään valtaisaa yleisöryntäystä. Tästä syystä mietiskeltiin hetkisen aikaa sisäänpääsymaksun poistamista, mutta jätettiin se vielä toistaiseksi voimaan.

Rahalliset asiat sivuun ja Lucidity lauteille! Setti oli edelleen sama, plätyn biisit josta jätettiin vain Worlds Within the World pois. Setti lähti aika mallikkaasti liikkeelle, The Process to Born Again rullasi läpi ilman isompia ihmeellisyyksiä. Pientä päänvaivaa toi ainoastaan alun hiljaisemmat laulut. Niitä laulava kitaristi ei meinannut nähkääs kuulla. Tästä huolimatta päästiin vaivattomasti maaliin ko. kappaleen kanssa. Seuraavaksi heti pötköön Conjuring Veil. Sehän toimi taas erityisen mallikkaasti. Tämä kappale on ollut jo hetken sellainen viimeinen hetki kokeilla saada oma esiintyminen rennon riehakkaaksi. Ja taas se toimi. Tästä hetkestä Lucidityn setti eteni vallan mainiosti maaliin ja orkesteri sai todeta takahuoneessa onnistuneensa soitannassaan hyvin. Valojen kirkkauden vuoksi lavalta ei nähnyt mitenkään erityisen tarkasti, oliko yleisöä saapunut paikalle millä mitoilla. Ei aivan saavikaupalla, mutta lähes ämpärikaupalla siellä ihmisiä kuitenkin oli. Settimme aikana kanssa orkesteri, eli Trauma Field, oli ottanut liput pois myynnistä, tämä toi ihmisiä paikalle lisää. Hyvä liike heiltä.

Pian lauteille siirtyi Trauma Field. Orkesteri soittaa myös musiikkia jossa tunnelmoidaan sekä herkempien hetkien että brutaalimpien hetkien välimaastossa. Heidän soitanta oli vallan miellyttävää kuunneltavaa! Kannattaa ottaa koppi ko. orkesterista.

Keikkojen jälkeen nautimme hieman hermostomyrkkyjä ja hengailimme keikkapaikalla. Sattumalla terassilla törmäsimme Stam1na orkesterin jäseniin. Saimme Stam1nan Peksiltä hyväksyvän nyökkäyksen ja tästä innostuneena annoimme miehelle levyn matkaan. Tämän jälkeen snäkärin kautta hotellille ja unta palloon. Tällä kertaa kokeilimme tällaista luksusta. Ajatus siitä että lähdettäisiin ajamaan klo 02:00 Lappeenrannasta Jyväskylään ei herättänyt miellyttäviä ajatuksia, joten hotelliin!

Aamulla aamiaisen jälkeen pirteänä roudaamaan pelit ja pensselit takaisin autoon ja nokka kohti Jyväskylää. Lucidityn ensiesiintyminen Lappeenrannassa oli soitannaltaan hyvä, mutta ihmsiä olisi saanut olla enämpi paikalla. Kuitenkin koko retkestä retkueellemme jäi hyvä maku suuhun.

Kiitos LPR ja TF! L kuittaa.

– M –

21