Blog

Turku ja Tyrmy ja Rokbar.

Elettiin perjantaita 25. päivä syyskuuta vuonna 2015. Lucidityn jäsenet kokoontuivat Lutakkoon pakkaamaan tarvikkeitaan laulavan kitaristin autoon, sillä kalenterissä oli merkintä samaiselle päivälle: Lucidity – Live – Rokbar – Turku. Turku-neitsyys poksahtaa siis tuona iltana. Vallan mainiota. Allekirjoittaneen auto, Mazda 6, kun saatiin pakattua, totesimme auton olevan iso ja lähdimme päästelemään kohti...Read More »

Loose ja palomiehet

19. päivä yhdeksättä, elikkäs Syyskuuta. Lucidityn laulava kitaristi herää hyvin levänneenä makuupussistaan. Yö tuli vietettyä Bar Rock Bearin sisätiloissa. Mies nousee ylös ja yrittää siirtyä suihkuun muita herättämättä. Suihkunraikkaana laulava kitaristi alkaa hamuilemaan kahvipannua, ja samalla hän havaitsee Lucidityn toisenkin kitaristin nousseen ylös. Vähitellen myös konklaavin muut jäsenet alkavat nousta....Read More »

Rock Bar Bear, Vantaa ja lähiöt.

Perjantai 18. syyskuuta kello 12:00. Armottoman surkea keli ja Lucidityn laulava kitaristi oli matkalla Tampereelta kotia. Työreissu venyi armotta takalaittomaksi. Nyt oli kiire! Asia oli nähkääs niin että Lucidityllä oli samaiselle päivälle merkattu esiintyminen Vantaalla sijaitsevaan Bar Rock Beariin ja heti perään seuraavalle päivälle Helsinkiläiseen Bar Looseen. Siirtyminen Vantaalle piti...Read More »

Lahti - Torvi. Bay - Horn.

Ihmeellisyyksiä ilmassa! Lucidity soittaa viikon sisään kaksi (2) keikkaa? Kyllä! Ja juuri tulleen tiedon mukaan, helvetissä sataa lunta. Tällä kertaa Lucidity puhkaisee neitsyytensä Lahdessa, kun Ravintola Torvi toimii keikkapaikkana ja mukana meuhkauksessa Turkulainen Viper Arms sekä Jyväskyläläinen Suicidal Ride. Laulavan kitaristin sekä rumpalin keikkamatka alkoi jo edellisenä päivänä, kun saimme kutsun...Read More »

Lappeenranta!

Muutama kuukausi taukoa keikoista. Tämän ajan Lucidityn laulava kitaristi käytti hyväkseen tekemällä pohjia uusille biiseille. Niitä on jo 10 kappaletta! Ja ne kuulostaa aika hyvältä! Biisien tekoon tuli pieni tauko, kun Oy Lucidity Ab keräsi soitantalaitteensa taas ja siirtyi Lappeenrantaan ilmaisemaan itseään säveltaiteellisesti. Keikkapaikkana toimi Lucky Monkeys ja kanssaorkesterina meuhkasi Trauma...Read More »

Kotikenttä soitantaa!

11.04.2015. Aamu valkeni Jyväskylän Ylistönmäellä. Lucidityn laulava kitaristi hörppi aamukahvia rauhallisissa tunnelmissa, kunnes hän huomasi kalenterissaan merkinnän samalle päivälle: Keikka @ Pub Katse JKL with Vuolla. Perhoset laskeutuivat laulavan kitaristin vatsaan. Ensimmäinen kotikentällä soitettava keikka noin kahteen vuoteen ja ensimmäinen levyn julkaisun jälkeen. Perhosten tuoma kutkutus oli pelkästään positiivinen tunne....Read More »

Mikkelin sulattaminen

Noin kaksi vuotta sitten ollaan oltu edellisen kerran lauteilla. Nyt heti perään taas! Mikkelin Tuppuralan Baari toimi sotatantereena, kun Grimace, Tilt Tank ja Lucidity yhdisti voimansa 21.03.2015. Keikka olikin ensimmäinen “The Oblivion Circlen” julkaisun jälkeen, joten Lutakossa sijaitseva treenikämppä tuli tutuksi muutamien viime viikkojen aikana. Samalla orkesteri pääsi koeponnistamaan uutta kosketinsoittajaa,...Read More »

Debyytti - kielisoittimet

Lucidity tekee kaiken hartaasti. Hätiköimällä tulee pelkästään kusipäisiä mukuloita, sanottiin jo muinoin eräässä suomalaisessa elokuvassa. Tällä mentaliteetilla orkesteri on tehnyt myös tulevaa levyään. Rummut saatiin nauhalle oikein näppärästi. Pekka olikin niin tarkalla päällä, että kannut tuli nauhalle ns. luomuna. Hienoa! Entäs kielilyömäsoittimet? Kitarat ja bassot nauhoitettiin kotosalla. Eli signaalit nauhalle, äänet mukana...Read More »

Debyytti - rummut

Lucidityn tulevan debyyttialbumin rummut nauhoitettiin Jyväskylässä SN-Audiolla Sami Niittykosken ja Teemu Liekkalan hellässä huomassa. Lähes kaikki Lusikan aikaisemmat demot on nauhoitettu samaisella studiolla joten puitteet olivat tutut, tai piti olla. Studiomoguli oli tehnyt hieman remppaa sitten viime käynnin, mutta kyllä se reitti nauhoitustilaan lopulta löytyi. Rummut nopeasti kasaan ja kämpille...Read More »

Lucidity studioon

Tästä se lähtee; Lucidity nauhoittaa debyytti albuminsa. Tätä hetkeä allekirjoittanut on odottanut jo vuosia. Minulla on ollut vuosien varrella monenlaisia projekteja ja bändejä, mutta Lucidity on ollut aina ns. lempilapsi. Noh, vuosia on soitettu mutta miksi debyytti vasta nyt? Syitä tähän on paljon, mutta mielestäni tärkein syy on yksinkertaisesti ajankohta. Nyt...Read More »

JKL kyykkyyn!

Kuten jo aiemmassa blogissa kirjoitin, olisi todella hienoa jos näitä merkintöjä saisi pistettyä linjoille ehkä hitusen aiemmin kuin noin 2-3 kuukautta itse raportoitavan tapahtuman jälkeen. Mutta tyhmästä päästä kärsii oma pää, sillä tapahtumien muisteleminen tuottaa toisinaan pienoisia tuskan parahduksia kirosanoineen. Joka tapauksessa, elettiin alkuvuotta 2013, kun Lucidity ja Skirmish löi jälleen...Read More »

Attack to Kajaani!

Voisi tietysti kirjoitella blogit välittömästi raportoitavan tapahtuman jälkeen. Muutoin voi käydä kuten nyt, ei meinaa muistaa raportoitavia tapahtumia… Mutta yritetään.   Aamusta orkesteri säntää Lutakon treenikselleen, hutaisemaan pikaiset treenit ennen siirtymistä Kajaaniin. Kaikki starttaa näppärästi; Martti luuli että menemme Pekan autolla ja Pekka luuli että menemme Martin autolla. Lopulta meillä ei ollut...Read More »

Red Neck JKL

Lucidityn suomenkiertue sai jatkoa tutuksi tulleessa Red Neckissä, taisi olla Lusikan neljäs veto jo punaniskassa. Edellinen, pari kuukautta aiemmin Mikkelissä soitettu keikka oli saanut harrastelijamuusikoiden itsetunnon niin korkealle ettei keikkojen välissä paljoa yhteissoittoa treenailtu. Suurimmat odotukset kohdistuikin roudaamisennätyksen rikkomiseen (45min rojut autoon ja keikkapaikalla pystyssä). Kolmen (sen oikean) Saksalaisvalmisteisen auton...Read More »

Keikoittelua Mikkelissä

Onhan tässä jo ehtinyt vierähtää tovi siitä, kun ollaan edellisen kerran oltu lauteilla. Ja nyt ollaan taas, kun Mikkelin Black Out nimisessä paikassa soitellaan paikallisen suuruuden, Grimacen kanssa.   Keikkapäivä lähti käyntiin noin kello 14:00, kun raahauduttiin ensiksi soittamaan herkistelytreenit. Tämän jälkeen oikean elämän tetris käyntiin; paljon tavaraa perus farmariautoon. Roudaus toi...Read More »